Фото УНИАН

Збитки працюючих банків України, без обліку неплатоспроможних банків, за січень-серпень 2016 року становили 6,596 млрд грн, що в 6,8 разу нижче за показник за аналогічний період минулого року.

Читайте такожВ Україні вже третій банк вирішив самоліквідуватися

Як повідомляється на сайті Національного банку України, зниження збитків обумовлено скороченням обсягів відрахувань банків у резерви під активні операції на 62%, або на 50 млрд грн. 

Відео дня

Згідно з даними НБУ, в серпні працюючі банки отримали 2,670 млрд грн прибутку завдяки зростанню чистого процентного доходу до 4,852 млрд грн, що обумовлено не відновленням кредитування, а процесами реструктуризації кредитних портфелів банків, які активно почалися після діагностичного обстеження якості активів.

Також повідомляється, що в серпні 78 банків отримали прибуток, тоді як діяльність 22 банків за місяць була збитковою.

Як повідомляв УНІАН, збитки працюючих банків України в січні-липні цього року порівняно з аналогічним періодом минулого року скоротилися більш ніж у три рази - до 9,3 млрд грн.

Банківська система України, без обліку неплатоспроможних банків, у 2015 році отримала рекордний збиток на рівні 66,6 млрд грн. Зокрема, 71 банк завершив 2015 рік із прибутком, загальна сума якої становила 5,2 млрд грн.