Иллюстрация REUTERS

Центральний банк Сінгапура оголосив про закриття філії другого швейцарського банку у зв'язку з підозрою у причетності до шахрайських операцій малайзійського державного фонду 1MDB.

Читайте такожНайбільший банк Швейцарії скоротив прибуток майже в два рази

Згідно із заявою Грошово-кредитного управління Сінгапура, рішення про відкликання ліцензії у філії швейцарського банку Falcon пов'язано з серйозними порушеннями в заходах щодо боротьби з відмиванням грошей, а також з неетичною поведінкою вищого керівництва як у головному офісі банку в Швейцарії, так і філії установи в Сінгапурі, повідомляє Прайм.

Відео дня

Крім того повідомляється про накладення фінансових санкцій на місцеві банки DBS і UBS у зв'язку з махінаціями в 1MDB.

Читайте такожНімецький Deutsche Bank може уникнути покарання за скандал з відмиванням грошей в Росії – ЗМІ

Раніше фінансова влада Сінгапуру оголосила про заборону на проведення операцій приватним банком BSI, який викрили у махінаціях з малайзійським держфондом 1MDB. Пізніше двом колишнім співробітникам BSI пред'явили звинувачення в підробці документів і приховуванні підозрілих угод.

У липні 2015 року стало відомо, що прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак отримав близько 700 мільйонів доларів на свій особистий рахунок від організацій, пов'язаних з державним фондом 1MDB. Прем'єр стверджує, що отримані гроші є пожертвою від держав Близького Сходу.