REUTERS

Платіжний баланс України в січні-вересні поточного року, за попередніми даними, зведений з профіцитом на рівні 1,007 мільярда доларів проти дефіциту за аналогічний період минулого року розміром 2 мільйона доларів.

Як повідомляється на сайті НБУ, у вересні профіцит платіжного балансу становив 474 мільйонів доларів.

Згідно з повідомленням, у вересні 2016 року дефіцит поточного рахунку платіжного балансу збільшився до 875 мільйонів доларів і за січень-вересень склав 2,292 мільярда доларів.

Відео дня

НБУ відзначає, що збільшення дефіциту передусім було зумовлено плановими виплатами урядом відсотків за реструктуризованими ОВДП, зниженням експорту.

Читайте такожДефіцит зовнішньої торгівлі товарами України склав майже $1,5 мільярда

Чисті надходження за фінансовим рахунком у вересні склали 1,3 мільярда доларів, у січні-вересні - 3,2 мільярда доларів.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками 2015 року платіжний баланс України повернувся з дефіцитного у профіцитний стан, і позитивне сальдо склало 849 мільйонів доларів США проти від'ємного сальдо в 13,3 мільярда доларів США 2014 року.

Національний банк України прогнозує профіцит зведеного платіжного балансу у 2016 році на рівні близько 1,2 мільярда доларів, що разом із надходженнями від Міжнародного валютного фонду дозволить збільшити міжнародні резерви України до 18,7 мільярда доларів.