Фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман позитивно оцінює спільну роботу уряду та місії ключового кредитора країни - Міжнародного валютного фонду, яка на даний момент перебуває в Києві й веде оцінку економічної ситуації в Україні. Про це він сказав журналістам під час перевірки будівництва дитячої клініки «Охматдит».

Читайте такожУ МВФ оцінили перспективу виділення Україні четвертого траншу до кінця року

«У мене буде зустріч із представниками місії, я зустрічався з ними на початку їхньої роботи. Зараз ведеться робота з кожним міністерством, обговорення реального стану речей, підіб’ємо підсумки. Я налаштований абсолютно оптимістично", - сказав глава уряду.

Відео дня

При цьому він не став прогнозувати терміни виділення Києву четвертого кредитного траншу за програмою EFF, затвердженою в березні 2015 року, але підкреслив, що «позитивне рішення Фонду про виділення нового траншу залежить від виконання Україною плану співробітництва».

Читайте такожУ МВФ назвали прогресом е-декларування в Україні, нагадавши про наступні кроки у боротьбі з корупцією

Як повідомляв УНІАН, Україна відновила співробітництво з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) обсягом фінансування 17,5 млрд дол. у вересні цього року - після більш ніж річної перерви. Рада директорів фонду 14 вересня повідомила про завершення другого перегляду програми співробітництва з Україною й ухвалила рішення виділити Києву третій за рахунком кредитний транш обсягом 1 млрд дол. Два попередніх транші Україна отримала в 2015 році. Таким чином, загальний обсяг уже виділеного фінансування становив 7,62 млрд дол.

До кінця року Україна очікує ще одного перегляду програми реформ і виділення до грудня четвертого кредитного траншу обсягом 1,3 млрд дол. У разі, якщо таке рішення буде ухвалено, воно стане першим подібним рішенням в історії відносин України з фондом. Раніше всі програми співробітництва завершувалися на отриманні нашою країною 2-3 траншів.

Для отримання коштів Україна повинна буде представити модель реформи пенсійної системи, яку слід розпочати вже в 2017 році, модель запуску ринку землі, модель податкових змін, що включає скасування спецрежиму сплати ПДВ для агропідприємств та спрощеної системи оподаткування для юридичних осіб.