Фото УНІАН

Додаткові виплати ошуканим вкладникам банку «Михайлівський» в розмірі 1,5 млрд грн, організація яких обумовлюється спеціальним законом, ухваленим Верховною Радою і підписаним президентом України, не мають значних ризиків для валютного ринку України, повідомив журналістам заступник голови Національного банку Олег Чурій.

Читайте такожПорошенко підписав закон про відшкодування коштів ошуканим вкладникам банків

«Я не думаю, що це великі ризики. У будь-якому разі ми маємо сезонний попит на валюту. Наприкінці року ми побачимо дещо іншу картину, тому що населення, як правило, здає валюту, щоб купити подарунки та підготуватися до Нового року», - сказав Чурій.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 15 листопада Верховна Рада прийняла за основу та ухвалила в цілому поданий президентом України Петром Порошенком законопроект про захист постраждалих у результаті афери в банку «Михайлівський». Представляючи законопроект, представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов зазначав, що в результаті злочинної схеми в банку «Михайлівський» постраждали 14 тисяч вкладників на загальну суму близько 1,5 млрд грн.

Ошукані вкладники не раз організовували акції протесту з вимогою повернути гроші. Однак механізм повернення став можливий лише з ухваленням закону.

Разом з тим, в експертному середовищі ухвалений закон викликав суперечки. На думку фінансистів, цей закон накладає додаткове навантаження на платників податків та погіршує проблему фінансової неграмотності українців.