Фото УНІАН

Національний банк України перерахував до державного бюджету другий транш своєї прибутку за минулий рік у розмірі 14 млрд грн, повідомляється на сайті Державної казначейської служби.

Читайте такожРада Нацбанку затвердила рішення для перерахування 38 мільярдів прибутку до держбюджету

Як свідчить інформація про доходи державного бюджету України станом на 17 листопада, у листопаді регулятор перерахував у казну 14 млрд грн, в результаті чого показник перерахованого прибутку з початку року зріс до 24 млрд грн.

Відео дня

Перший транш прибутку за минулий рік у розмірі 10 млрд грн Нацбанк перерахував до бюджету в жовтні. До кінця року очікується перерахування ще одного траншу на 14 млрд грн у грудні.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко своїм указом призначив членами Ради НБУ, який формується головою держави та Верховною Радою, Богдана Данилишина та Василя Фурмана.

Верховна Рада України 7 липня призначила нових членів Ради НБУ за парламентською квотою, до складу якого увійшли завідувач кафедри економічної теорії Тернопільського національного економічного університету Віктор Козюк – терміном на 7 років, екс-директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова – на 6 років, член редакційної ради VoxUkraine Тимофій Милованов – на 5 років, екс-заступник голови НБУ Віра Ричаківська на 4 роки.

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що з призначенням ради НБУ Нацбанк перерахує до держбюджету 38 млрд грн прибутку за минулий рік.