Фото УНІАН

Україна втратила одну позицію в рейтингу легкості податкового адміністрування «Paying Taxes» 2017 року, складеного групою Світового банку і Pricewaterhousecoopers, порівняно з рейтингом минулого року.

Читайте такожКабмін скасував дію понад 360 регуляторних актів для полегшення ведення бізнесу

Згідно з повідомленням Pricewaterhousecoopers, Україна посіла 84 позицію з 190 країн з урахуванням нового критерію «Після подачі податкової звітності». При цьому компанія відзначає, що новий критерій має формальний характер, без його застосування Україна посіла б 111 місце і втратила 4 позиції порівняно з минулим роком.

Відео дня

За показником «загальне податкове навантаження» серед країн Східної Європи і Центральної Азії Україна посіла 16 місце серед 19 країн.

Як повідомляв УНІАН, Україна в поточному році поліпшила свої позиції у рейтингу Світового банку Doing Business-2017, піднявшись на 3 пункти – до 80-го місця з 83-го. Найбільший прогрес Україна показала в спрощенні відкриття бізнесу (20-те місце з 190), найгірший – у сфері боротьби з корупцією (140-ве місце з 190).

За словами голови Мінекономрозвитку Степана Кубіва, Україна наступного року ввійде в ТОП-50 рейтингу Doing Business у разі прийняття Верховною Радою 15 законопроектів, що спрощують підприємницьку діяльність в країні.

Кабінет міністрів 16 грудня минулого року ухвалив дорожню карту дерегуляції, імплементація якої дозволить Україні до 2017 року поліпшити свою позицію і увійти в ТОП-50 рейтингу Doing Business, а в 2018 році – увійти у ТОП-20.