/ Фото УНІАН

За оперативними даними, протягом січня-жовтня 2016 року до бюджету надійшло 9,1 млрд грн військового збору, повідомляється на сайті Державної фіскальної служби.

Читайте такожПорошенко пообіцяв армії бюджет в розмірі 5% ВВП України

Згідно з повідомленням, з початку адміністрування Фіскальною службою військового збору до державного бюджету було сплачено майже 21 млрд грн військового збору.

Відео дня

«З серпня по грудень 2014 платники спрямували на підтримку армії 2,5 млрд грн. У 2015 році сума сплаченого податку становила понад 9 млрд грн. Майже така сама сума - 9,1 млрд грн - надійшла і з початку цього року», - йдеться в повідомленні.

ДФС також нагадала, що платниками збору є фізичні особи - як резиденти, так і нерезиденти, які отримують доходи в Україні, фізичні особи-резиденти, які отримують іноземні доходи, а також податкові агенти.

Як повідомляв УНІАН, бюджет України в 2015 році отримав понад 9 млрд грн від військового збору, запровадженого в серпні 2014 року.

Військовий збір запроваджено з 3 серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5% від об'єкта оподаткування.

Платниками збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Для резидента об'єктом оподаткування збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування; іноземні доходи, отримані з джерел за межами України.

Об'єктом оподаткування нерезидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування.