Фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив до 2020 року ліквідацію "Всеукраїнського банку розвитку", що належить сину екс-президента України Олександру Януковичу, повідомляється на сайті фонду.

Згідно з повідомленням, Фонд гарантування також продовжив повноваження ліквідатора банку Сергія Міхно.

Читайте такожСуд заарештував більше десятка рахунків компаній сина Януковича

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України 21 грудня 2014 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації "Всеукраїнського банку розвитку". З 27 листопада 2014 року в банку працювала тимчасова адміністрація у зв'язку з визнанням його неплатоспроможним.

Володіє банком група компаній "МАКО", що належить сину екс-президента Олександру Януковичу, заявляла, що клопотання про скасування санкцій розглядається в Суді справедливості ЄС і також група має намір оскаржити рішення НБУ в українському суді. При цьому група визнавала, що банк знаходиться в складній ситуації внаслідок втрати відділень в Криму і на сході України, через що розраховувала на підтримку НБУ.

"Всеукраїнський банк розвитку" (м. Київ) працює на ринку України з 2009 року і входив до групи великих банків. За час перебування президента Віктора Януковича при владі активи банку зросли майже у 13 разів.