Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів України відкоригував графік аукціонів з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на четвертий квартал, збільшивши кількість аукціонів з розміщенням валютних паперів у грудні.

Читайте такожМінфін позичив на внутрішньому ринку мільйони гривень і євро

Як повідомляється на сайті міністерства, 13 грудня Мінфін планує розміщення валютних облігацій термінами обігу 17, 18 і 20 місяців, 20 грудня – 22 і 24 місяці.

Відео дня

Раніше Мінфін планував провести у грудні лише один аукціон з розміщення валютних облігацій терміном обігу 2 роки – 13 грудня.

Також оновлений графік передбачає розміщення гривневих облігацій терміном обігу 3 місяці, у грудні двічі – 6 і 27 грудня.

Крім того, як і раніше, Мінфін має намір щотижня по вівторках до кінця року пропонувати інвесторам гривневі облігації терміном обігу 6, 9 і 12 місяців, а також по черзі – термінами обігу 2 роки, 3 роки і 5 років. 

Довідка УНІАН. Станом на 25 листопада обсяг ОВДП в обігу за сумою основного боргу становив 540,369 млрд грн, при цьому у власності Національного банку України знаходяться держпапери на суму 360,646 млрд грн, або 67% від їх загального обсягу.