Ілюстрація REUTERS

У разі неухвалення Верховною Радою України державного бюджету на 2017 рік у першій декаді грудня можливість отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду до кінця року практично нульова, повідомив сьогодні журналістам заступник голови НБУ Олег Чурій. 

Читайте такожУкраїна ризикує опинитися без підтримки міжнародних фінансових організацій – НБУ

«Поки що формально ми залишаємо в наших прогнозах отримання траншу МВФ у розмірі 1,3 млрд дол. Але ми розуміємо, що вікно для отримання траншу дуже звужується. І дуже сильно залежить від можливості парламенту ухвалити бюджет на початку грудня. Якщо бюджет не буде ухвалено у першій декаді грудня, то можливість отримання траншу до кінця року практично нульова», - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд 18 листопада оприлюднив заяву за підсумками роботи останньої місії в Україні, згідно з якою прийняття урядового проекту державного бюджету на 2017 рік, сформованого з урахуванням орієнтирів реформ, схвалених МВФ, є однією з умов успішного завершення третього перегляду програми.

Крім того, Фонд очікує збереження в Україні фінансової стабільності та продовження заходів, спрямованих на боротьбу з корупцією.

Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) обсягом 17,5 млрд дол. у вересні поточного року - після більш як річної перерви. За цією програмою наша країна отримала три кредитні транші загальним обсягом 7,62 млрд дол.