Фото УНІАН

Зростання мінімальної заробітної плати до 3200 грн з 1 січня 2017 року, передбачене прийнятим Верховною Радою законом України та проектом державного бюджету на 2017 рік, не матиме негативних наслідків для економіки, але стане стимулом зростання внутрішнього споживання.

Читайте такожРішення про підвищення "мінімалки" в Україні є своєчасним - міністр соцполітики

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Відео дня

«Хотів би підкреслити: кожна працююча людина отримуватиме не менше 3200 грн. Ми дуже зважено підходили до такого підвищення, воно не призведе до негативу. Воно стимулюватиме внутрішнє споживання, - сказав Гройсман. - Навіть Нацбанк заявив, що зростання мінімальної зарплати підвищить зростання економіки. І мене дивує позиція деяких політиканів, які спочатку говорили, що це вони нібито змусили уряд підняти зарплати, а тепер за це саме рішення нас критикують.

"Це політикани, які сповідують принцип «чим гірше, тим краще» - для них і для їхніх політичних рейтингів. Але така антидержавна позиція не повинна отримувати підтримку громадян. Для нас важливо - розвивати економіку, підтримувати інвестиції, бізнес, і щоб праця громадян була оплачена належним чином", - зазначив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України 6 грудня прийняла за основу і в цілому розроблений Кабінетом міністрів закон, що дозволяє підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати вдвічі - до 3,2 тис. грн. Таке підвищення вже закладено в проекті державного бюджету на 2017 рік, підготовленого до другого читання у Верховній Раді.

За оцінками НБУ, зростання мінімальної зарплати може додати 0,5% до запланованого зростання ВВП в Україні у 2017 році. Уряд розраховує досягти приріст економіки у наступному році на рівні 3%.