economy365.гр

Державна фіскальна служба на своєму сайті опублікувала список великих платників податків на 2017 рік, в який увійшли 2 512 компаній.

Нагадаємо, що згідно з прийнятими змінами до Податкового кодексу, з 2017 року великими платниками податків вважаються компанії, обіг яких від усіх видів діяльності за останні 4 послідовних кварталу перевищує 1 мільярд гривень, тоді як 2016 року ця сума становила 500 мільйонів гривень.

Читайте такожРада прийняла антикорупційні зміни до Податкового кодекcу

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 21 грудня прийняла закон з поправками Податкового комітету, що передбачає низку змін у Податковий кодекс, що мінімізують ризик корупції в органах Державної фіскальної служби і поліпшують інвестиційний клімат в країні.

Представляючи проект у парламенті, голова профільного комітету Ніна Южаніна зазначила, що на даний момент передачу баз даних з ПДВ Мінфіну здійснити неможливо, оскільки потрібно виконати технічний аудит баз даних та інформаційних систем до 1 липня.

Законом буде введений повноцінний електронний кабінет платника податків, що мінімізує його контакти з ДФС, запроваджено єдиний реєстр податкових консультацій на сайті ДФС, введені податкові канікули для малого бізнесу, створено один публічний реєстр відшкодування ПДВ замість двох існуючих.