Віктор Янукович / REUTERS

У Лондоні Високий суд Англії, сьогодні, 19 січня проводить завершальний день слухань російського подання щодо пришвидшення рішення у справі про позов Росії до України через борг у три мільярди доларів, які уряд колишнього президента України Віктора Януковича позичив в останні місяці перебування при владі, передає кореспондент «Радіо Свобода».

Читайте такожПорошенко домовився з президентом Швейцарії пришвидшити повернення активів посадовців часів Януковича в Україну

Зазначається, що попередні два дні суд слухав аргументи спочатку представників Російської Федерації, а потім України.

Відео дня

Під час засідання представник української сторони нагадав судді про погрози Росії Україні у 2013 році про торгівельну війну і підтримку сепаратизму у разі асоціації з ЄС.

Як повідомляв УНІАН раніше, у Кремлі незадоволені, що Міжнародний валютний фонд змінив свої правила, які дозволяють кредитувати Україну без сплати Росії боргу екс-президента Віктора Януковича в 3 мільярди доларів.

Про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков. «Москва послідовно виступала і виступає проти модифікації правил виділення нових траншів під конкретні ситуації, під миттєву політичну кон'юнктуру, про що, власне, йдеться у випадку з Україною», - сказав Пєсков.