Ілюстрація REUTERS

Уряд підвищить соціальні стандарти у разі зростання інфляції понад рівень, закладений у державному бюджеті на 2017 рік, повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка з посиланням на його виступ в ефірі одного з українських телеканалів.

Читайте такожУ Нацбанку розповіли, як підвищення "мінімалки" вплине на інфляцію

«Якщо ми побачимо якісь додаткові ризики для розкручування інфляції, уряд внесе відповідні зміни до Державного бюджету України, у тому числі про додаткове підвищення соціальних стандартів», - наводяться в повідомленні слова міністра.

Відео дня

Він зазначив, що позиція уряду полягає в тому, щоб соціальні стандарти в країні зростали швидшими темпами, ніж інфляція.

Також Розенко підкреслив, що підвищення з 1 січня цього року мінімальної заробітної плати до 3200 грн не вплине на рівень інфляції в Україні.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, інфляція в Україні в 2016 році (грудень 2016 року до грудня 2015 року) знизилася до 12,4% в порівнянні з інфляцією 43,3% в 2015 році і досягла мінімального значення за останні два роки.

Держбюджет на 2017 рік передбачає інфляцію до кінця року на рівні 8,1%.

У державному бюджеті на 2017 рік видатки на соціальний захист та соціальне забезпечення в 2017 році зростуть на 13% порівняно з показником 2016 року.