новини.Пн

Департамент розслідування протиправних дій Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за сприяння Головного слідчого управління Національної поліції України провів розслідування і пред'явив підозра екс-керівника збанкрутілого банку "Імексбанк" у здійсненні фінансових злочинів за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах".

Читайте такожСуд зняв арешт з майна екс-власника "Імексбанку" нардепа Клімова

Як наголошується в повідомленні Фонду, підозра пред'явлено громадянину України Юрію Граматику.

Відео дня

"Під час досудового розслідування встановлено, що за вказівкою голови правління АТ "Імексбанк" суб'єктам господарювання, насамперед пов'язаним з банком особам, видавалися бланкові кредити. Крім того, відбувалася заміна ліквідного забезпечення за кредитними договорами на неліквідне, що спричинило розтрату банківських активів, - йдеться в повідомленні. - Остаточна сума завданих збитків встановлюється".

"Імексбанк" було визнано неплатоспроможним за рішенням правління Національного банку України в січні 2015 року. Станом на початок 2017 року вкладники банку отримали 4,2 мільярда гривень в рамках виплати гарантованої суми відшкодування.