REUTERS

Шість найбільших американських банків можуть повернути в країну до $100 млрд у разі, якщо адміністрації Трампа вдасться дерегулювання банківського сектора.

Читайте такожТрамп пообіцяв американцям знизити податки вже цього року

Відповідну оцінку RBC Capital Markets наводить The Wall Street Journal (WSJ). Передбачається, що повернення капіталу в економіку США відбудеться у формі виплат дивідендів акціонерам і зворотного викупу акцій компаній.

Відео дня

Для порівняння, аналітики Morgan Stanley оцінюють обсяг капіталу, який може повернутися в США, в $120 млрд.

«Не схоже, щоб банківське регулювання було пріоритетним для адміністрації. Тому побачити, що ці дії виконавчої влади відбулися так рано, вкрай позитивно», — заявив WSJ старший портфельний менеджер Roosevelt Investment Group Джейсон Беновитц.

Раніше, 3 лютого, президент США Дональд Трамп підписав указ про ослаблення регулювання фінансового сектора США. Трамп неодноразово обіцяв провести через Конгрес США законопроект, який скасовує чинний закон Додда — Франка, передає RNS.

Закон Додда — Франка був прийнятий у липні 2010 року з метою зниження ризиків американської фінансової системи після іпотечної кризи 2008 року та фінансової кризи 2008-го. Закон суттєво змінив функціонування фінансових ринків та його регулювання федеральними органами влади, а також створив новий орган — Раду з нагляду за фінансовою стабільністю.