Фото УНІАН

Україна планує в найближчі тижні ратифікувати Угоду про зону вільної торгівлі з Канадою, підписана в липні 2016 року і дозволяє збільшити обсяг взаємної торгівлі між двома країнами в 10 разів.

Про це повідомив на прес-конференції перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів.

"Ми очікуємо найближчими тижнями засідання Верховної Ради і ратифікації угоди про вільну торгівлю з Канадою", - сказав Кубів, запропонувавши вже зараз організувати місячник розвитку торговельних відносин між країнами.

Відео дня

Раніше торговий представник України Наталія Микольська зазначала, що економічний ефект від імплементації Угоди про зону вільної торгівлі з Канадою може становити 200-300 мільйонів доларів в перспективі п'яти років, що в 10 разів більше нинішнього рівня торгівлі між державами.

Читайте такожМіністр торгівлі Канади назвала плюси вільної торгівлі з Україною

Вступ угоди в силу означає скасування 98% існуючих торгових мит. У даний момент текст угоди фокусується на товарному експорті та імпорті, проте вже через два роки сторони зможуть переглянути умови торгівлі та внести в перелік послуги, а також механізми захисту інвестицій.

Крім того, одразу після ратифікації та набуття чинності угоди українські товаровиробники зможуть експортувати в Канаду всі промислові товари, крім легкових автомобілів, які потрапляють під спеціальні умови лібералізації, а також широкий спектр сільськогосподарської продукції, окрім м'яса птиці, молочної продукції, яєць, сирів і цукру, які також обмежуються тарифними квотами.

Довідка УНІАН. Угода про ЗВТ з Канадою було підписано в липні 2016 року в ході візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо в Україну.