Ілюстрація REUTERS

Рада директорів ключового кредитора України - Міжнародного валютного фонду не планує найближчого тижня розглядати питання виділення Києву четвертого кредитного траншу в розмірі 1 млрд дол. за програмою розширеного фінансування EFF. 

Читайте такожГолова МВФ: Україна – чудовий приклад того, де від влади залежить успіх чи невдача програми співпраці

Розклад засідань Ради, опублікований на сайті Фонду, сформовано аж до 17 лютого. У переліку тем для обговорення - консультації з урядом Мальти і постпрограмний моніторинг економіки Португалії. Анонсований українською владою ще в січні третій перегляд програми реформ, що передбачає виділення чергового кредитного траншу, у розкладі засідань Ради не значиться. 

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Україна перебуває у чотирирічній програмі співробітництва з МВФ, затвердженій у березні 2015 року. За цією програмою наша країна отримала три кредитні транші загальним обсягом 7,62 млрд дол. з 17,5 млрд дол. На даний момент Україна проходить третій перегляд програми, результатом якого має стати надання нашій країні четвертого кредитного траншу в розмірі 1 млрд дол., а також формування подальшої дорожньої карти співробітництва та переліку необхідних реформ на найближчий рік. 

Підтримка України з боку міжнародних фінансових організацій, зокрема МВФ, а також урядів країн «Великої сімки» залишається важливим елементом забезпечення економічної стабільності та ефективності реформ у країні.