Фото УНІАН

Уряд України в рамках переходу на нову систему управління державними фінансами розробляє трирічну бюджетну резолюцію і просить парламент переглянути строки подання та розгляду документа для того, щоб зробити його більш фундаментальним і системним. Про це в ході виступу в парламенті сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Читайте такожГройсман незабаром представить українцям план розвитку країни до 2020 року

«Ми затвердили середньострокову стратегію розвитку публічних фінансів. Зараз формуємо бюджетну резолюцію, яка передбачає трирічне бюджетне планування. Але ми просили б відстрочити формування та розгляд цієї резолюції, оскільки це резолюція не на рік, а на три роки - це більш фундаментальна праця», - сказав глава уряду.

Відео дня

Довідка УНІАН. Згідно з нормами Бюджетного кодексу, уряд має подати проект Бюджетної резолюції на наступний рік не пізніше середини квітня, а в цілому документ має бути затверджений у першій половині року. Однак у лютому Кабмін прийняв нову стратегію управління держфінансами, яка передбачає зміну макроекономічного планування та прогнозування розвитку держави на період 3-5 років.