hromadske-zp.tv

Державне підприємство "Прозорро", що управляє однойменною системою державних закупівель, створить 12 центрів компетенції Prozorro в регіонах України, які будуть допомагати у вирішенні проблем з новими процедурами закупівель, навчання, моніторингу та поліпшення електронних держзакупівель в країні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Читайте такожОбсяг торгів у системі держзакупівель Prozorro за рік перевищив 200 мільярдів

Відео дня

При цьому міністерство готує 12 регіональних координаторів, які будуть керувати центрами компетенції.

"Минулого року ми проводили масові навчальні заходи по всій Україні. Представники команди Prozorro провели тренінги в кожному з регіонів мінімум 3-5 разів. Цього року ми особливу увагу приділяємо підготовці тренерів і консультантів - тих людей, які допоможуть створити регіональні центри компетенції і забезпечити необхідну експертизу для всіх користувачів системи", - зазначив заступник голови Мінекономрозвитку Максим Нефьодов.

Як повідомляв УНІАН, економія бюджетних коштів завдяки використанню системи електронних державних закупівель Prozorro, що поширилася на всіх держзамовників з 1 серпня 2016 року, станом на 10 січня становила 18,77 мільярда гривень. Мінекономрозвитку розраховує в 2017 році досягти економії в 50 мільярдів гривень.