Фото УНІАН

Кабінет міністрів України завершує роботу над законопроектом про Службу фінансових розслідувань і готовий обговорити своє бачення документа з народними депутатами. Про це в ході засідання уряду сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Читайте такожГройсман розраховує, що Рада підтримає запуск Служби фінрозслідувань

"Ми завершуємо роботу над законопроектом щодо Службу фінансових розслідувань. Ми хочемо скасувати існування таких служб, як податкова міліція - вона буде у стадії ліквідації, підрозділ національної поліції і економічний підрозділ СБУ. Ліквідація трьох служб і створення однієї ефективної служби, яка буде працювати інтелектом, щоб забезпечити інтереси держави. Бізнес підтримує ініціативу, і зараз ми над нею працюємо, - сказав Гройсман. - Нам треба об'єднати наше бачення і бачення народних депутатів, нам потрібний єдиний закон. Але завдання одне - створити толерантну службу фінрозслідувань".

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня поточного року податкова поліція в Україні де-юре опинилася поза законом, оскільки і в уряді, і в парламенті розраховували прийняти закон про створення Служби фінансових розслідувань, яка акумулювала б функції контролю всіх видів фінансово-економічних операцій в країні і дозволила б усунути економічні підрозділи в інших відомствах, включаючи МВС і СБУ.

Однак, незважаючи на те, що концепція закону вже представлена, в остаточній редакції закон так і не був винесений на розгляд парламенту. Низка парламентаріїв на початку лютого запропонували відновити повноваження податкової поліції в рамках прийняття закону про оподаткування спадщини. 23 лютого проект закону з нормою про податкової поліції був винесений на розгляд парламенту, проте правка про податкової поліції не була підтримана в сесійній залі.