Олександр Данилюк / REUTERS

Рада директорів МВФ перенесла на короткий строк запланований на понеділок, 20 березня, розгляд питання про завершення третього перегляду Програми розширеного фінансування для України. Про це повідомили у прес-службі Мінфіну.

Читайте такожУкраїна не брала на себе додаткових зобов'язань для отримання траншу МВФ - Гройсман

"Перенесення термінів проведення засідання викликане виключно потребою в уточненні розрахунків щодо економічних наслідків від заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду, та захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв’язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що уточнення цих розрахунків важливе для обох сторін для максимальної ефективності програми. "Відповідні консультації вже розпочато. Плануємо їх завершити у найкоротші терміни", - зазначив він.

Раніше УНІАН повідомляв, що ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд переніс на невизначений термін засідання з приводу виділення нашій країні чергового траншу в розмірі 1 млрд дол.