Україна не може відкладати проведення пенсійної реформи, зокрема підвищення ефективного пенсійного віку, заявили в МВФ / Фото УНІАН

Україна не може відкладати проведення масштабної пенсійної реформи, включаючи підвищення ефективного пенсійного віку, йдеться в переданому УНІАН прес-релізі Міжнародного валютного фонду за підсумками засідання Ради директорів з українського питання.

Читайте такожПенсійна реформа дозволить "якісно" підняти пенсії українцям з 1 жовтня - Гройсман

"Незважаючи на великі бюджетні коригування, державний борг залишається високим. Актуальність структурних фіскальних реформ для забезпечення стійкості в середньостроковій перспективі зросла, оскільки зростає тиск від підвищення заробітної плати і пенсій", – зазначається в повідомленні фонду з посиланням на першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона.

Відео дня

Також він відзначив необхідність постійних зусиль у напрямку управління доходами і просування реформи державного управління.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня ключовий кредитор України-Міжнародний валютний фонд завершив третій перегляд програми співробітництва з Україною з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) і схвалив виділення нашій країні четвертого кредитного траншу обсягом 1 млрд дол.