Рада НБУ затвердила розмір прибутку до перерахування в держбюджет-2018 / Фото УНІАН

Рада Національного банку України визначила частину прогнозного прибутку до розподілу за 2017 рік, що підлягає перерахуванню до державного бюджету в 2018 році в розмірі 47,824 млрд грн.

Читайте такожНБУ після отримання кредитів відзвітував про зростання резервів до $16,7 мільярда – максимуму з середини 2014 року

Про це повідомив голова Ради Богдан Данилишин у соцмережі Facebook, посилаючись на підсумки позачергового засідання ради 5 квітня.

Відео дня

За його словами, Рада прийняла остаточне рішення, заслухавши інформацію представників регулятора та аудиторського комітету, і це рішення стане підставою для надання відповідної інформації Верховній Раді та Кабінету міністрів України.

Раніше, в грудні 2016 року, НБУ в своєму звіті про фінансову стабільність назвав практику уряду встановлювати норму перерахування свого прибутку до держбюджету такою, що порушує принципи незалежності центрального банку.

Нацбанк прогнозував прибуток за 2016 рік на рівні близько 35,5 млрд грн, у той час як уряд запропонував власну оцінку на рівні 45 млрд грн.