УНІАН

Блокування українських "дочок" російських банків поставило під ризик стабільність усієї банківської системи України.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі "1+1" сказав глава українського Мінфіну Олександр Данилюк, передає ТСН.

Читайте такожНацбанк заявив МВФ про готовність послабити санкції проти "дочок" російських банків

Відео дня

"Ніхто не знає, що буде далі, якщо люди, які не представляють владу, можуть заблокувати якісь банки. Завтра вони можуть заблокувати урядові установи, інфраструктурні об'єкти. Це певна дестабілізація і це сигнал про те, що ситуація в країні дестабілізовується. Це негативний сигнал для зовнішніх кредиторів", - сказав міністр.

Данилюк зазначив, що позиція МВФ щодо блокування російських банків була такою: якщо ви хочете вчиняти якісь дії, робіть це законним шляхом.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України за рішенням Ради національної безпеки і оборони з 23 березня ввів санкції стосовно "дочок" російських державних банків. Санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур.

Раніше, 16 березня, президент України Петро Порошенко підписав указ, що вводить у дію рішення РНБО про введення санкцій терміном на рік відносно дочірніх банків російських державних банків: "Сбербанк", "Промінвестбанк", "ВТБ Банк", "БМ-банк", "ВиЕс Банк".

При цьому, за інформацією Нацбанку, зазначені санкції не будуть перешкоджати докапіталізації банків материнськими структурами та їх продажу новим інвесторам, а також розрахункам клієнтів банків.