Ілюстрація REUTERS

Економічне зростання та макроекономічна стабілізація, досягнуті в Україні в 2016 році, заклали основи для подальшого зростання і підвищення соціальних стандартів. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, виступаючи в Комітеті Верховної Ради з економічної політики.

Читайте такожВ Україні планують з 1 жовтня підвищити пенсії та скасувати податки для пенсіонерів, які працюють

"Економічне зростання і макроекономічна стабілізація, яких нам вдалося досягти в 2016 році, заклали основи для подальшого зростання", - підкреслив прем'єр, зазначивши, що необхідні зміни нереально провести за 1 рік, але уряд системно налаштований на зміни, в тому числі в соціальній сфері, підвищення рівня життя українців.

Відео дня

За його словами, для подальшої фіскальної консолідації та розвитку економіки необхідно провести пенсійну та земельну реформи, ефективну приватизацію держмайна, а також реформи охорони здоров'я та освіти.

Гройсман підкреслив, що для проведення цих перетворень важлива підтримка парламенту, і закликав народних депутатів підтримати ці реформи.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 3 квітня затвердив середньостроковий план розвитку країни до 2020 року, який базується на досягненні сталого економічного зростання на 4-5% ВВП на рік, забезпечення ефективного державного управління, розвитку людського капіталу, верховенстві права, а також розвитку оборонного сектору.