Ілюстрація REUTERS

Створення нової аналітичної Служби фінансових розслідувань залишається необхідним кроком для усунення тиску силових структур на бізнес. Про це написав міністр фінансів України Олександр Данилюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Читайте такожГройсману повідомили про обшуки в інвесткомпанії Dragon Capital - доручив з'ясувати причину

Міністр зазначив, що дізнався про обшуки Служби безпеки України в інвестиційній компанії Dragon Capital під час зустрічей з інвесторами в Бостоні.

Відео дня

"Подібні ранкові новини з Києва зазвичай не допомагають переговорам. А викликаний суспільний резонанс є індикатором низького рівня довіри до правоохоронних органів. Створення нової аналітичної Служби фінансових розслідувань залишається необхідним кроком для вирішення цієї проблеми", - написав Данилюк.

Він підкреслив, що Україна будує ліберальну економіку, в тому числі щоб забезпечити безпеку країни, для чого потрібні відповідні реформи правоохоронної системи.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 26 квітня, Служба безпеки України провела обшук в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital з наміром вилучити комп'ютерну техніку через нібито незаконного використання програмного забезпечення.

За інформацією компанії, програмне забезпечення, офіційно придбане в 2015 році в українській компанії для використання як система контролю робочого часу, в 2016 році було визнано спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації" на підставі експертного висновку в рамках кримінального провадження.

Співробітники СБУ мали намір вилучити всю комп'ютерну техніку компанії, що призвело б до зупинки діяльності компанії, проте завдяки реакції прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, інших публічних діячів і засобів масової інформації в подальшому обшук пройшов без порушень та силового тиску з боку співробітників СБУ.

В даний час компанія працює в звичайному режимі.

Інвестиційна компанія Dragon Capital (м. Київ) заснована в 2000 році і спеціалізується на інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Міноритарним пакетом Dragon Capital з 2007 року володіє один з найбільших світових банків Goldman Sachs. Генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала є президентом Європейської Бізнес Асоціації в Україні.