НБУ вирішив ліквідувати

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердив реєстри вимог кредиторів двох неплатоспроможних банків - «Інвестбанку» і «Платинум Банку».

Читайте такожНБУ визнав неплатоспроможним ще один банк

Як повідомила прес-служба Фонду, задоволення вимог кредиторів буде здійснюватися за рахунок коштів, отриманих у результаті ліквідації та реалізації майна банків у встановленій черговості.

Відео дня

Зокрема, Фонд вже розпочав погашення вимог кредиторів «Платинум Банку» третьої черги.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати «Платинум Банк» 24 лютого. З 11 січня в банку працювала тимчасова адміністрація. «Платинум Банк» працює на ринку України з 2005 року. Ключовими власниками фінустанови НБУ визнав Бориса Кауфмана і Григорія Гуртового. 

Національний банк визнав «Інвестбанк» неплатоспроможним 16 грудня 2016 року, оскільки його статутний капітал не відповідав вимогам законодавства щодо мінімального розміру в 120 млн грн. «Інвестбанк» працював на ринку України з 1992 року. Його ключовими власниками були громадяни України Олексій Котковський, Олександр і Тамара Незвинські, а також компанія «Баб-Інвест».