Ілюстрація / REUTERS

Рада Світового банку виконавчих директорів затвердила виділення кредиту в розмірі $ 150 млн США Україні. Про це повідомляє прес-служба Світового банку.

Зазначається, що гроші будуть спрямовані  на підтримку експортно-орієнтованих малих і середніх підприємства України.

«Україна має творчий і унікальний бізнес-потенціал і може виробляти високоякісні конкурентоспроможні товари», - сказав Сат Кахконен, директор Світового банку по Білорусі, Молдові та Україні.

Відео дня

Читайте такожЦіна лояльності: Білорусь купуватиме російський газ по 129 доларів

«Тим не менше, багато перешкод обмежують можливості України на експорт. Відсутність фінансування якості є одним з них. Доступ до довгострокового фінансування для малих і середніх підприємств, допоможе країні наростити експорт і внести свій вклад в пожвавлення економічного зростання в Україні», додав він.

Згідно з повідомленням, проект буде реалізований "Укрексімбанком". Українська фінансова установа надасть субкредити українським банкам, які братимуть участь у програмі. Останні, в свою чергу, будуть фінансувати українські підприємства-учасники програми.

Як повідомляв УНІАН раніше, Світовий банк наголошував на важливості проведення в Україні пенсійної та земельної реформ, успішна реалізація яких стане показником налаштованості надалі впроваджувати серйозні і складні зміни заради розвитку країни та її економіки.