Ілюстрація REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує до кінця 2017 року внести в базу виплат через автоматизовану систему інформацію про всіх вкладників неплатоспроможних банків, які мають право на отримання гарантованого відшкодування.

Читайте такожЗбитки "Дельта Банку" за три роки до банкрутства перевищили 42 мільярди – Фонд гарантування

Як повідомила прес-служба фонду, 80% виплачених відшкодувань вкладникам неплатоспроможних банків з початку 2017 року проведено через автоматизовану систему, промислова експлуатація якої почалася з березня поточного року.

Відео дня

Фонд нагадав, що на сьогоднішній день підписав договори і надав доступ до системи банкам-агентам «Правекс-Банк», «Альфа-Банк», «Кредобанк», «Укргазбанк», «ПУМБ», «ТАСкомбанк» та «Південний».

Зараз за допомогою автоматизованої системи гарантоване відшкодування отримують вкладники банків «Платинум», «Фортуна», «Народний капітал», «ТК Кредит», «Вектор».

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування з 15 лютого оголосив старт виплат вкладникам через автоматизовану систему, яка спрощує процес отримання гарантованої суми, дозволяючи вибрати вкладнику для отримання коштів будь-яке відділення серед банків-агентів, підключених до системи.