Міноборони

Пенсійна реформа передбачає скасування з 1 січня 2018 року призначень пенсій на особливих умовах, у тому числі за вислугу років для всіх держслужбовців, крім військових і окремих списків людей важких і шкідливих професій. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу.

Читайте такожТрудовий стаж для виходу на пенсію хочуть підняти до 35 років

"Ми скасовуємо право на призначення пенсій за вислугою років для людей, які на сьогоднішній день страждали від того, що у них була мінімальна заробітна плата. Їм краще було залишити роботу в продуктивному віці і піти на пенсію, різниці ніякої не було. Ми збільшили заробітну плату вчителям, лікарям. Надалі ми будемо робити ще більше підвищення", – сказав він.

Відео дня

Також Гройсман зазначив, що для молодих шахтарів буде введена накопичувальна система з персональними рахунками в Пенсійному фонді, на який роботодавці будуть перераховувати кошти для забезпечення більш раннього виходу на пенсію.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України затвердив законопроект про пенсійну реформу й направив його на розгляд Національної ради реформ при президентові України.

Уряд України в рамках пенсійної реформи планує з 1 жовтня цього року провести підвищення пенсій, яке торкнеться, за попередніми розрахунками, 5,6 мільйона українців, а також скасувати оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

Урядовий варіант пенсійної реформи не передбачає підвищення пенсійного віку, а пропонує інші інструменти для побудови справедливої та бездефіцитної пенсійної системи.