REUTERS

Прийняття закону про пенсійну реформу є однією з обов'язкових умов для отримання п'ятого траншу кредиту від Міжнародного валютного фонду. Про це журналістам повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Читайте такожРева: МВФ підтримує пенсійну реформу, узгоджуються 2-3 технічних моменти

"Так. Прийняти закон", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів, чи потрібна прийняття закону про пенсійну реформу для отримання наступного траншу від МВФ.

Відео дня

При цьому Данилюк зазначив, що уряд розраховує прийняти пенсійну реформу в червні.

Міністр фінансів сподівається, що пенсійна реформа буде прийнята парламентом в пакеті з земельною реформою та законом про приватизацію.

Як повідомляв УНІАН, пенсійна реформа, розроблена урядом, передбачає поетапне збільшення трудового стажу для виходу на пенсію з 25 до 35 років.

Уряд України в рамках пенсійної реформи планує з 1 жовтня цього року провести підвищення пенсій, яке торкнеться, за попередніми розрахунками, 5,6 мільйона українців, а також скасувати оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

Урядовий варіант пенсійної реформи не передбачає підвищення пенсійного віку, а пропонує інші інструменти для побудови справедливої і бездефіцитній пенсійної системи.