Ілюстрація REUTERS

У Венесуелі 25 травня буде запущена нова система обміну валюти Dicom, яка буде працювати на основі аукціонів, повідомляє El Nacional з посиланням на міністра економіки країни Рамона Лобо.

Читайте такожУ Венесуелі за 50 днів антиурядових протестів загинули 48 осіб

За словами Лобо, нова система обміну валюти дозволить венесуельцям придбати іноземну валюту на суму не більше $500 за квартал і не більше $2 тис. за рік. Компанії зможуть купувати іноземну валюту не більше $400 тис. за квартал і $1,2 млн за рік.

Відео дня

Курс обміну валюти буде встановлений «на перетині попиту та пропозиції». Актуальною в цьому випадку буде остання запропонована учасниками аукціону ставка, пише RNS.

«Кожен покупець заплатить ту ціну, яку ви йому запропонуєте, а не встановлену заздалегідь», — коментував Лобо.

Аукціони будуть доступні всім громадянам і компаніям. Передбачається, що аукціони на придбання іноземної валюти будуть двох типів — звичайний і екстрений, для ситуацій, коли обмінний курс буде сильно коливатися. Обидва аукціони проводяться по одному і тому ж принципу, але для екстрених буде використовуватися перша запропонована учасниками аукціону ставка.

Раніше про нову систему обміну валюти вже було відомо. Президент країни Ніколас Мадуро оголосив про неї ще в березні. За його словами, вона покликана стабілізувати валютний ринок Венесуели.