Фонд гарантування віддає Тігіпко

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) визначив «ТАСкомбанк» приймаючим банком для неплатоспроможного «Діамантбанку».

Читайте такожБанкрутство "Діамантбанку" пов'язане з арештом Мартиненка - екс-голова фінустанови

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав голова правління «Діамантбанку» Олег Ходачук.

Відео дня

«Обсяг активів, який передається, дозволить в повному обсязі компенсувати всю суму вкладників до 200 тис. грн. На момент введення адміністрації ця сума становила 1,24 млрд грн», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в «Діамантбанк» (м. Київ) на підставі рішення Національного банку про визнання банку неплатоспроможним 24 квітня 2017 року.

«Діамантбанк» працював на ринку України з 1993 року і на початок поточного року займав 24-те місце за обсягом активів серед 93 працюючих банків.

За інформацією НБУ, на 24 квітня ключовими власниками «Діамантбанку» були Давид Жванія, Ігор Керезь, Андрій Щукін і В'ячеслав Циганенко.

«ТАСкомбанк» (раніше - банк «Бізнес Стандарт», Київ) працює на ринку України з 1989 року. Банк входить до складу фінансово-промислової групи «ТАС». Основними власником банку є Сергій Тігіпко.