Ілюстрація REUTERS

Рада директорів Світового банку схвалила концепцію партнерства з Україною на 2017-2021 роки, спрямовану на сприяння сталому і комплексному відновленню економіки нашої країни.

Читайте такожСвітовий банк покращив прогноз зростання економіки України

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів, концепція базується на оцінках фахівців Світового банку, проведених у березні 2017 року, і містить середньостроковий план підтримки Світовим банком реформ, що проводяться українською владою.

Відео дня

Концепція передбачає такі напрями партнерства, як управління державними фінансами та реформа державного управління, антикорупційна діяльність, управління фіскальними ризиками і державними інвестиціями, зміцнення фінансового сектору, поліпшення інфраструктури, створення рівноправного партнерства в приватному секторі, земельна реформа, реформа охорони здоров'я, приватизація, соціальна допомога.

Фінансова підтримка Світового банку в рамках концепції залежатиме від прогресу України в реалізації реформ, поліпшення результатів впровадження портфеля проектів СБ в Україні, загального кредитного потенціалу Світового банку і нормативу кредитування для України.

Довідка УНІАН. Світовий банк - міжнародна фінансова організація, яка надає фінансову і технічну допомогу країнам, що розвиваються. За останні два роки Група Світового банку надала Україні близько 4,7 млрд дол. США у формі бюджетної фінансової допомоги, інвестиційних операцій і фінансування приватного сектору.