Гройсман пообіцяв направити додаткові кошти на необхідні потреби / фото УНІАН

Кабінет міністрів направить додаткові кошти в розмірі 24 млрд грн, отримані від перевиконання державного бюджету за доходами, на фінансування субсидій, програми «Доступні ліки», на дороги і потреби оборони.

Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Читайте такожДо України повернули $500 тисяч, виведені з країни при Януковичі - Луценко

Відео дня

«У нас є додаткові кошти від зростання економіки та детінізації в розмірі 24 млрд грн. Ми направляємо ці кошти на необхідні потреби», - сказав прем'єр.

За його словами, уряд планує спрямувати ці кошти, зокрема, 14 млрд грн на фінансування субсидій, 200 млн грн додатково на фінансування програми «Доступні ліки», на додаткову медичну субвенцію в розмірі 400 млн грн, на академію медичних наук - 500 млн грн, на фонд енергоефективності додатково 100 млн грн, на додаткові витрати по міністерствах оборони і внутрішніх справ.

«Окремо хочу сказати, що ми реалізовуватимемо ряд проектів і виділятимемо додаткове фінансування: таких, як дорога Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Умань - Одеса - Миколаїв. Ми виділяємо майже 800 млн грн для початку реконструкції цієї важливої дороги», - сказав Гройсман.

Крім того, уряд виділить на придбання дитячого ангіографа 60 млн грн.

Очільник уряду також повідомив, що 280 млн грн буде спрямовано на виплату заробітних плат шахтарям і 100 млн грн на забезпечення безпеки шахтарів.

Читайте також"Дискусія переноситься в Раду": Кабмін направив депутатам пакет законопроектів щодо пенсійної реформи

Як зазначила перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова під час презентації відповідної постанови уряду, Кабмін пропонує внести зміни до держбюджету на 2017 рік у частині доходів загального бюджету.

«Ми пропонуємо по загальному фонду збільшити доходи на 25 млрд грн, в тому числі за рахунок податку на збори і доходи фізичних осіб, ПДВ з ввезених на територію України товарів, рентної плати на нафту і газ і чистого прибутку за рахунок перевиконання з надходжень дивідендів від НАК «Нафтогаз України», разом з тим є ряд скорочень», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, Державна фіскальна служба за підсумками першого півріччя 2017 року очікує зростання податкових надходжень на 27,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 355,1 млрд грн.

За інформацією ДФС, зростання податкових надходжень за підсумками січня-травня 2017 року становило 300,3 млрд грн, що на 28%, або на 65 млрд грн, більше від показників аналогічного періоду минулого року.