Ілюстрація REUTERS

Національний банк України планує влітку завершити розробку законопроекту "Про валюті" замість застарілого Декрету про систему валютного регулювання і валютного контролю.

Про це повідомив сьогодні журналістам директор департаменту стратегії реформування НБУ Михайло Видякин.

Читайте такожНацбанк буде видавати громадянам електронні валютні ліцензії

Відео дня

"Наша мета - перейти до ліберальної моделі валютного регулювання, реалізувати яку допоможе прийняття нового законодавства замість застарілого. Робота над новим законопроектом "Про валюті" вже майже завершена. Згідно з планом-графіком, перший проект закону буде представлений на обговорення вже влітку цього року", - сказав Видякин.

Він нагадав, що Нацбанк продовжує поступове послаблення валютних обмежень в рамках представленої в грудні минулого року концепції нової моделі валютного регулювання.

Довідка УНІАН. В рамках концепції нової моделі валютного регулювання, представленої в грудні 2016 року, НБУ планує поступово пом'якшити адміністративні обмеження на ринку бізнесу, банків та фізичних осіб.

На даний час продовжує діяти низка обмежень НБУ для громадян і бізнесу, включаючи обов'язковий продаж 50% валютної виручки, попереднє депонування гривні для купівлі валюти за заявками клієнтів, одноденний ліміт купівлі готівкової валюти фізособами в еквіваленті 150 тисяч гривень в день і одноденний ліміт на зняття готівки з валютного рахунку в еквіваленті 250 тисяч гривень в день.