Володимир Путін / фото REUTERS

Росія продовжила до 31 грудня 2018 року економічні санкції проти Європейського Союзу, що поширилися на Україну зі вступом в силу Зони вільної торгівлі з ЄС.

Відповідний указ президента Росії опубліковано на офіційному порталі правової інформації.

При цьому уряду РФ доручено вжити заходів щодо виконання указу.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, влітку 2014 року Євросоюз, а також США, Канада, Японія та ряд інших країн оголосили про нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. Перший етап санкцій був запроваджений ще в березні 2014 року - після анексії Росією українського Криму.

Читайте такожНабуло чинності рішення ЄС щодо продовження санкцій проти РФ до 2018 року

7 серпня 2014 року російська влада оголосила про заборону поставок ряду продовольчих товарів з країн, які запровадили або підтримали санкції проти РФ. Серед держав, які потрапили під дію російських санкцій, - США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Швейцарія, Японія.

13 серпня 2015 року РФ розширила продовольче ембарго на Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн і «на особливих умовах» - на Україну, з 1 січня 2016 року.

29 червня 2016 року президент Росії підписав указ про продовження до 31 грудня 2017 року продовольчого ембарго, запровадженого у відповідь на санкції Заходу. Також Путін підписав указ про знищення ввезених на територію РФ продуктів, які потрапили під ембарго.