Ілюстрація REUTERS

Індекс інвестиційної привабливості України за результатами опитування компаній - членів Європейської Бізнес Асоціації досяг максимального значення з 2011 року, становлячи 3,15 бала за п'ятибальною шкалою, повідомила прес-служба ЄБА.

Читайте такожНацбанк прогнозує $1 мільярд інвестицій цього року

При цьому топ-менеджмент опитаних компаній зазначив у числі позитивних факторів прискорення дерегуляції, відкритість державних даних і впровадження електронних сервісів, спрощення дозвільних процедур при будівництві, впровадження інституту приватних виконавців судових рішень та інше.

Відео дня

Водночас негативними факторами залишаються військові дії на сході країни, незадовільні темпи реформ (включаючи боротьбу з корупцією, земельну і судову реформи), а також високий рівень тіньової економіки.

фото ЕБА

Як повідомляв УНІАН, у червні 2016 року індекс інвестиційної привабливості України від ЄБА становив 2,88 бала, а в грудні 2016 року - 2,85 бала.

Довідка УНІАН. Індекс інвестиційної привабливості України за версією Європейської Бізнес Асоціації складається з 2008 року. Найменші значення індексу було зафіксовано в 2014-му і на початку 2015 року, що багато в чому було пов'язане з політичною нестабільністю, економічним спадом і початком активних бойових дій на сході України.