Ілюстрація / REUTERS

Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США представив проект “Закону щодо асигнувань на потреби Державного департаменту, зарубіжні операції та суміжні програми на 2018 фінансовий рік”.

Як повідомляє прес-служба Посольства України в Сполучених Штатах Америки, зазначеним законопроектом передбачається виділення коштів, у тому числі, на програми підтримки України.

Читайте такожСША оголосили про надання чотирьом країнам понад півмільярда доларів допомоги

Відео дня

«Незважаючи на суттєве скорочення загального бюджету Державного департаменту, кошторис допомоги Україні по лінії зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів та причетних агентств збережено на рівні 2017 року – в обсязі, що не менший за 410,465 млн доларів», - йдеться в повідомленні.

Законопроект, зокрема, передбачає фінансування на безпекові цілі за програмою “Міжнародне військове фінансування” (Foreign Military Financing) для України на рівні не меншому ніж у поточному бюджетному році, а також законодавчу можливість для виділення у разі необхідності коштів під надання нашій державі додаткових кредитних гарантій.

Раніше УНІАН повідомляв, що в 2018 році США хочуть скоротити допомогу Україні майже на 70%. Обіцянка президента Дональда Трампа дотримуватися політики "Америка понад усе" враховує план значного скорочення допомоги країнам, що розвиваються і об'єднання USAID з Державним департаментом.

За повідомленнями ЗМІ, щодо України, обсяги допомоги на 2018 рік у попередньому плані бюджету становили понад $570 млн. Проте, новий проект передбачає скорочення фінансування до $177 млн. Скорочення, передбачене у відсотках, - 68,8%.