REUTERS

Росія увійшла до п'ятірки найгірших у світі країн для людей пенсійного віку. До такого висновку прийшли укладачі Глобального пенсійного індексу (Global Retirement Index), повідомляє Росбалт.

Читайте такожРосія витрачає на утримання окупованої частини Донбасу мільярд євро на рік - Bild

"В інвесткомпанії Natixis Global Asset Management досліджували країни по 18 критеріям, включаючи фінанси для комфортного життя на пенсії, фінансові послуги для накопичення заощаджень, якісну медицину та безпечне довкілля", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що в підсумку Росія посіла 40-е місце з 43 можливих, поступившись, зокрема, Туреччини, Китаю і Мексиці. Нижче Росії розташувалися тільки Бразилія, Греція та Індія.

"Очолили Рейтинг Норвегія, Швейцарія, Ісландія, Швеція і Нова Зеландія. США зайняли 17-е місце", - повідомляє видання.

Підкреслюється, що за рік РФ погіршила позиції за пунктами "матеріальний добробут" (35-е місце) та "охорона здоров'я" (42-е місце), але поліпшила по "якості життя" (36-е) і "фінансів" (43-е).

В кінці списку Росія також знаходиться по таким показникам, як витрати на страхове охорону здоров'я (четверте місце з кінця) і витрати на охорону здоров'я на душу населення (восьме місце з кінця).

Хороші результати країна показала лише за двома показниками. Вона посіла третє місце в підрейтингу "державної заборгованості" і 11-е - по коефіцієнту пенсійної навантаження, який представляє собою відношення чисельності населення у віці від 65 років до населення у віці від 20 до 64 років. Також Росія зміцнила позиції в підкатегорії "якість життя" через підвищення показника "відчуття щастя".