Спостережну раду

Голова правління «ПриватБанку» Олександр Шлапак покинув свій пост. Про це FinClub повідомили в банку.

Читайте також"ПриватБанк" став другим банком, якому довірили зберігати готівку НБУ

Наглядова рада «ПриватБанку» 20 липня прийняла рішення про призначення виконуючим обов'язки голови правління банку Галини Пахачук. Під час засідання члени наглядової ради "ПриватБанку" задовольнили прохання Олександра Шлапака про відставку з посади голови.

Відео дня

Нагадаємо, про відхід з банку Олександра Шлапака стало відомо ще 26 червня, вже 4 липня він анонсував відповідне засідання наглядової ради 20-го числа.

12 липня наглядова рада "Приватбанку" оголосила про обрання міжнародно визнаної компанії з підбору управлінського персоналу Amrop Executive Search Ukraine для пошуку кандидатів на посаду голови правління (головного виконавчого директора) та першого заступника голови (фінансового директора) ПАТ КБ «ПриватБанк».

У наглядовій раді банку вважають, що голова правління «ПриватБанку» Олександр Шлапак "виконав повною мірою поставлені завдання щодо стабілізації ситуації в банку та проведення аудиту фінансового стану банку і завершує антикризову каденцію на посаді голови правління ПАТ КБ «ПриватБанк».

Олександр Шлапак, в минулому міністр фінансів України в уряді Арсенія Яценюка, очолив правління «ПриватБанку» в грудні 2016 року відразу після переходу фінустанови в державну власність.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 18 грудня 2016 року прийняв рішення націоналізувати найбільший банк України "ПриватБанк" (Дніпро), керуючись рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони.

Для докапіталізації «ПриватБанку» уряд випустив облігації внутрішньої держпозики на 117 млрд грн, при цьому папери на 25,8 млрд грн Нацбанк викупив в кінці грудня, ще на 1,4 млрд грн – в січні поточного року. У червні Кабінет міністрів ухвалив рішення про докапіталізацію «ПриватБанку» ще на 38,5 млрд грн.