Ілюстрація REUTERS

Світовий банк завершив оцінку системи електронних закупівель Prozorro на предмет відповідності вимогам Багатостороннього банку розвитку (Multilateral Development Bank), зробивши позитивні висновки, що є основою для прийняття рішення про закупівлю товарів і послуг через Prozorro для проектів банку в Україні.

Читайте також"Укрпошта" здаватиме нерухомість в оренду через Prozorro - планує збільшити дохід у 9 разів

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Відео дня

«Це чудові новини для Prozorro і чергове міжнародне підтвердження ефективності системи. Ми сподіваємося, що через кілька місяців перші тендери Світового банку вже будуть у Prozorro і український бізнес зможе публічно брати в них участь», - зазначив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Як повідомляв УНІАН, за словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, державні закупівлі через електронну систему Prozorro з 1 серпня 2016 року заощадили 19,1 млрд грн бюджетних коштів за рахунок зниження цін у результаті конкуренції.

Мінекономрозвитку планує в 2017 році досягти економії бюджетних коштів завдяки використанню системи електронних держзакупівель Prozorro в 50 млрд грн.