Загальний рівень оплати по субсидіях становить майже 98,5% / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевняє, що з виплатою субсидій населенню не буде жодних проблем.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні журналістам під час робочої поїздки до Херсонської області.

Читайте такожБюджетний комітет затвердив зміни до бюджету і 14,1 млрд грн на субсидії

Відео дня

«Загальний рівень оплати по субсидіях становить майже 98,5%. До останніх змін до бюджету ми передбачили додатково 14 млрд 100 млн грн на субсидії. Кошти є, зараз проводяться розрахунки для того, щоб кожне місто і в кожну область надати необхідну суму грошей і фінансувати. Тут немає жодних проблем, рішення парламентом прийняті, і ми зараз працюємо над верифікацією сум і їх оплатою», - наголосив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, за даними Державної служби статистики, жителям України в січні-червні 2017 року були призначені субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на суму 2,74 мільярда гривень, що на 9,5% перевищує аналогічний показник 2016 року.

Перепризначення субсидій для українців на опалювальний період 2017 року буде здійснюється в автоматичному режимі без необхідності повторного звернення громадян. На 27 липня 2017 року перепризначена 80% субсидій.

За словами директора Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталія Музиченко основним критерієм, за яким житлова субсидія не призначається, є одноразова покупка на суму, яка перевищує 50 тисяч гривень. Однак і тут є винятки, зокрема, оплата дорогого лікування будь-якого з членів сім'ї та оплата освіти дітей.