Максимальна пенсія на сьогоднішній день становить 10740 грн / фото УНІАН

Максимальна пенсія після прийняття законопроекту про пенсійну реформу залишиться на рівні 10740 грн, повідомив на прес-конференції заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

Читайте такожОсучаснення пенсій: на скільки "розбагатіють" українці

«Максимальна пенсія на сьогодні становить 10740 грн. Починаючи з 2011 року немає жодної пенсії, яка перевищила цю цифру. Є пенсії і вищі, але вони були призначені до цього (до 2011 року - УНІАН), проте дивлячись у кого», - сказав Шамбір.

Відео дня

Шамбір зазначив, що дану суму не варто порівнювати з довічним забезпеченням суддів, оскільки виплачуються ці кошти не з Пенсійного фонду України, а з держбюджету.

Заступник міністра зазначив, що після впровадження реформи сума максимальної пенсії не зміниться, і додав, що мінімальна пенсія буде дорівнювати прожитковому мінімуму (зараз прожитковий мінімум становить 1624 грн - УНІАН).

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 13 липня ухвалила в першому читанні законопроект про пенсійну реформу. В рамках реформи уряд планує з 1 жовтня цього року провести підвищення пенсій, яке торкнеться, за попередніми розрахунками, 5,6 млн українців на суму від 200 до 1000 грн.