фото directmap.com.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав процедуру ліквідації банку "Новий" на підставі рішення Національного банку про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку.

Читайте такожБанку Тігіпко передадуть частину активів та зобов'язань банку "Новий"

Як повідомила прес-служба фонду, процедура ліквідації триватиме два роки - до 31 серпня 2019 року включно, а ліквідатором банку на цей період призначено Олександра Гулея.

Відео дня

Фонд нагадав, що вимоги кредиторів банку приймаються протягом 30 днів з дня публікації оголошення про відкликання банківської ліцензії публікується в газеті "Голос України" у встановленій черговості.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк 13 липня 2017 року визнав неплатоспроможним банк "Новий", ключовим акціонером якого (18,33%) було держпідприємство конструкторське бюро "Південне" імені Янгеля.

Банк "Новий" працював на ринку України з 1992 року і на 1 квітня обіймав за обсягом активів 58-е місце серед 90 працюючих банків.

Наприкінці серпня Фонд гарантування підписав угоди про передачу частини активів і частини зобов'язань неплатоспроможного банку "Новий" на загальну суму близько 156 мільйонів гривень на користь "Таскомбанку".