Вітольд Ващиковський / REUTERS

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявляє, що громадяни України, які живуть у Польщі, здійснили переказів на Батьківщину на мільярди євро.

Як повідомляє "Польське радіо", Ващиковський відреагував на слова кандидата від Соціал-демократичної партії Німеччини на посаду канцлера цієї країни Мартіна Шульца, який під час телевізійної передвиборчої дискусії з Анґелою Меркель звинуватив Польщу та Угорщину у тому, що вони, відмовляючись приймати біженців, перешкоджають появі європейської міграційної політики.

Зокрема, у зв'язку з цим німецький політик також пригрозив Польщі фінансовими наслідками. «Причиною фіаско є, однак, існування в Європейському Союзі країн – декілька з них я згадав, це Польща та Угорщина - які категорично відкидають це і кажуть: нехай німці та італійці самі займаються цією проблемою», - сказав Шульц.

Відео дня

Читайте такожУ Польщі затримали 21 українця за порушення правил перебування, їх депортують

Водночас Ващиковський, коментуючи ці слова Шульца, сказав, що потрібно займатися «імміграційними кризами, що наступають на Європу з усіх сторін». Глава МЗС Польщі заявив, що торік Польща видала українцям понад 1,2 млн віз. Своєю чергою, у першому півріччі 2017 року ця кількість становила вже понад 750 тис. віз. «Понад мільйон українців живе, працює, заробляє, прирощує свій дохід, який відправляє в Україну. За підрахунками фінансових установ, від 3 до 5 млрд євро переводять в Україну родинам, бізнесу», - стверджує Ващиковський.

«Допомагаємо іммігрантам. А тому прошу пана Шульца... отримати більше інформації, ознайомитися з ситуацією і не використовувати фальшиві аргументи у внутрішніх, передвиборчих дискусіях в Німеччині», - заявив Ващиковський. Він закликав також до «справедливого підходу» з цього питання.

Як повідомляв УНІАН раніше, міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юргєль заявив про намір побудувати паркан на кордоні з Білоруссю та Україною для захисту від диких кабанів. Протягом двох-трьох тижнів стануть відомі результати аналізу правових та екологічних умов спорудження паркану довжиною 729 км.