Ілюстрація REUTERS

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення опрацював 2144 поправки до основного законопроекту про пенсійну реформу, повідомив на своїй сторінці в Facebook прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Читайте такожВ Україні значно скоротять перелік пільговиків, які претендують на дострокову пенсію

«Ми на крок ближче до справедливих пенсій, які громадяни заробили протягом професійного життя. Профільний комітет опрацював 2144 поправки до основного законопроекту й вийшов на узгоджений варіант пенсійної реформи, який рекомендував у цілому», - повідомив прем'єр-міністр.

Відео дня

Він також подякував депутатам Комітету за плідну роботу й висловив надію на такий же результативний розгляд законопроектів у сесійній залі.

«Наша єдність у цьому питанні дозволить 9 млн пенсіонерів отримувати більш високі пенсії вже в наступному місяці», - додав він.

Згідно з інфографікою, розміщеною під повідомленням, у рамках законопроекту буде скасовано 15-відсоткове зменшення пенсій для приблизно 500 тис. працюючих пенсіонерів, мінімальна пенсія збільшиться до 1373 грн (зараз вона становить 1247 грн), індексація пенсій проводитиметься щорічно, а Пенсійний фонд планує надалі підвищувати пенсії за рахунок подолання дефіциту коштів.

фото facebook/volodymyrgroysman

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 13 липня ухвалила в першому читанні законопроект про пенсійну реформу.

Згідно з повідомленням Міністерства соціальної політики, після розгляду на профільному комітеті проекту закону про пенсійну реформу його буде винесено на розгляд народних депутатів у другому читанні орієнтовно з 18 до 22 вересня.

Проведення пенсійної реформи є одним із основних зобов'язань України для продовження співпраці з ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом.