Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів спрямує кошти від розміщення облігацій зовнішньої державної позики України на 3 млрд дол. за вирахуванням витрат на викуп єврооблігацій 2015 року, що становить 1,318 млрд дол., на фінансування загального фонду держбюджету.

Читайте такожБюджет-2018: до кінця наступного року держборг досягне 2,7 трильйона гривень

Згідно з затвердженими Кабінетом міністрів умовами розміщення єврооблігацій України на 3 млрд дол., в рамках випуску будуть емітовані папери на 1,682 млрд дол. для обміну та/або викупу облігацій зовнішніх державних позик України 2015 року та виплати нарахованих відсотків за цими паперами.

Відео дня

«Інші надходження від нового випуску будуть використані для фінансування загального фонду державного бюджету», - повідомляється на сайті Міністерства фінансів.

Міністерство очікує надходжень коштів у результаті першого з 2014 року випуску облігацій зовнішньої державної позики на 3 млрд дол. 25 вересня 2017 року.

«Очікується, що новому випуску буде присвоєно рейтинг не нижче «B-» рейтинговим агентством Standard & Рoor's і «B-» рейтинговим агентством Fitch», - зазначили у Мінфіні.

Коментуючи операцію, міністр фінансів Олександр Данилюк назвав її важливою подією в макроекономічній і фінансовій історії України. «Це результат напруженої роботи та відданості українського народу та об'єднаних зусиль президента України, уряду і парламенту, які кардинально змінили нашу країну протягом останніх трьох років», - сказав він.

За інформацією Мінфіну, головними організаторами угоди виступили BNP Paribas, Goldman Sachs і jp Morgan.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня пізно ввечері президент Петро Порошенко повідомив, що Україна вийшла на ринок запозичень і залучила 3 млрд дол. на 15 років.

Відповідно до затверджених Кабінетом міністрів умов розміщення єврооблігацій на 3 млрд дол., їх погашення проводитиметься рівними частинами по 25% номіналу, а процентний дохід виплачуватиметься щорічно, починаючи з 25 березня 2018 року, за ставкою 7,375% річних.

За попереднім проспектом емісії єврооблігацій України, в найближчі 5 років нашій країні належить виплатити за зовнішніми та внутрішніми боргами 64,196 млрд дол.